Mobil Uygulama Geliştirme
HTML5 tabanı üzerinde crossplatform (çoklu platformlara uygun) uygulama geliştirmek oldukça iyi bir fikir. Biz de bu alanda çeşitli geliştirmelerde bulunuyoruz
Crossplatform olarak uygulama geliştirmeye ve cihaz kontrollerine maksimum derecede erişim sağlayan tenkolojileri kullanarak öncelikle android olmak üzere, ios, webos,blackberry os, windows phone gibi platformlarda da aynı şekilde ufak düzenlemelerle çalışabilecek uygulamalar geliştiriyoruz. HTML5 teknolojilerini kullanarak mobil cihazlarda uygulama geliştirmeye olanak tanıyan önemli framework'den PhoneGap (Cordova) kullanrak bir çok işlem yapmak mümkün. Mobil cihazda kamera açtırmak, internet erişimi sağlamak, cihazın GPS'ini kullanmak, SMS ve rehbere erişim, Push nofitications işlemleri, GCM (Google Cloud Messaging) üzerinden uzaktan cihaza özel bildirim gönderebilme, video ve ses kaydı yapabilme, dosya gönderip alabilme gibi bir çok üst düzey işlem Cordova sayesinde kolaylıkla yapılabiliyor. Biz de bu framework üzerinde başta Android olmak üzere crossplatform mobil uygulamalar yapmaktayız.
CSS3 ve HTML5 teknolojileri kullanarak inanılmaz efektler ve cihazın neredeyse tümüne rahatlıkla erişim imkanı sayesinde bir çok işlem içeren uygulamalar yapmak mümkün. Bunun en basit bir örneği olarak HTML5, CSS3 ve PhoneGap (Cordova) ile yaklaşık 1 saatte yapılmış basit bir deneme oyunumuzu Google PlayStore'da inceleyebilirsiniz. Tabiki deneme olarak yapılmış basit bir native HTML5 uygulamasıdır.
Bir çok alanda fikirlerinizi gerçekleştirebilecek düzeyde yeterliliğe sahip bu framework sayesinde çok geniş bir yelpazede mobil uygulama yazmak mümkündür. Ayrıca PhoneGap/Cordova framework'ü de giderek güçlenen ve çeşitlenen eklentileri ile daha çok platforma taşınmakta ve cihaz fonksiyon erişimleri de her gün artarak ilerlemektedir. Crossplatform olarak yazılan bir mobil uygulama, sadece temel ayarları yapılarak birden fazla platformda aynı şekilde çalışabilmektedir. Bu da büyük bir iş gücü tasarrufu ve erişebildiğiniz kişi sayısı kat kat artırmakta.
Her ne kadar şuan için Google Playstore ücretli uygulamaların ödemelerini Türkiye'ye yapmasa da, yine de ücretli uygulama yapımına çeşitli alternatif methodlar kullanılarak gidilebilir. Bireysel olarak kullanıcı indirdiği uygulama için özenli bir çaba harcadığı için, reklam olarak yapılan bir uygulamadan oldukça yüksek bir dönüş alınacaktır. Ayrıca Google Playstore mantığına hakim olarak yayınladığımız uygulamalar ile de ilk 1 ay içerisinde herhangi bir uygulamayı en az 30.000 indirme sayısına ulaştırmak da çok kolay.
Tüm bu verilerin ışığında yaratıcı bir andorid uygulama yaptırmak ve Playstore'da yayınlamak için son adıma kadar yanınızda duracak Android uygulama geliştirme hizmetimizden faydalanabilirsiniz.